Fiets en wandelroutes

FIETSEN IN DE BETUWE IS EEN BELEVENIS

De omgeving van Elst is een prachtig gebied om heerlijke fiesttochten te maken. Elst ligt precies tussen de twee rivieren Waal en Rijn en binnen de gemeentegrens loopt de langste rivier van Nederland, De Linge. Aan de oostkant loopt het Pannerdensch Kanaal.

Het gebied tussen de twee grote rivieren is vlak en biedt zeer veel variatie. Lange uitgestrekte velden, boomgaarden met verschillende vruchtsoorten en natuurlijk de dijken langs de rivieren met prachtige vergezichten. Gezellige plaatsen om te bezoeken zijn Zetten/Hemmen, Bemmel, Huissen, Gendt.

Elst ligt midden in Park Lingezegen. Het grootste landschapspark van West Europa met verschillende thema´s.  Zie voor meer informatie www.parklingezegen.nl

Voorbeeld fietsroutes:

Rondje Overbetuwe

Fietsen door de fruittuin van Nederland

Rondje pontje

Rondje Park Lingezegen

Fietsen langs de Waal

Langs de Linge

Verdronken dorpen West

Linge en Waarden Route

Ten noorden van de Rijn vindt u al snel meer heuvelachtig terrein met op korte afstand De Veluwe, Posbank, Ginkelse Hei en de mooie plaatsen Oosterbeek, Renkum en Velp. Arnhem ligt op slechts 10 kilometer van Elst. Net voor Arnhem ligt het mooie natuurgebied Meinerswijk.

Voorbeeld fietsroutes:

Historische Buitenplaatsen Velumezoom Oost

Liberation Route Arnhem

Veluwezoom Route

Vanuit Elst is het slechts 12 kilometer naar Nijmegen met haar beroemde Waalbrug en Waalkade. Aangrenzend deze Waalkade ligt één van de mooiste polders van Nederland, de Ooijpolder en Millingerwaard. Van daaruit fiets u zo de bossen, heuvels en wijngaarden van Groesbeek in.
Ten westen van Nijmegen ligt het beroemde Land van Maas en Waal met haar kenmerkende dijken en mooie plaatsen als Beuningen en Wijchen.

Voorbeeld fietsroutes:

Ooijroute

Liberation Route Nijmegen